Je bekijkt nu Agnes Jongerius komt samen met Alptekin Akdogan stakende supermarktmedewerkers ondersteunen in Utrecht.

Agnes Jongerius komt samen met Alptekin Akdogan stakende supermarktmedewerkers ondersteunen in Utrecht.

Agnes Jongerius Europarlementariër namens de PVDA heeft op de laatste dag van de supermarkt stakingen, de staatstraat in Utrecht bezocht, om de supermarkt medewerkers te ondersteunen, dit deed ze samen met kandidaat kamerlid Alptekin Akdogan.

Agnes Jongerius was vanaf 25 mei 2005 tot 23 juni 2012 voorzitter van de FNV, en sinds 1 juli 2014 is ze lid van het Europees Parlement namens de PvdA, waar ze werkgelegenheid, sociale zaken, arbeidsomstandigheden en handel in haar pakket heeft.

Ze kwam vandaag de supermarktmedewerkers ondersteunen in hun strijd voor een hoger loon, wat meer dan terecht is volgens Jongerius. Ze vind het dan ook absurd dat er mensen zijn die niet kunnen rondkomen van hun loon wat ze verdienen met hun werk in de supermarkt, terwijl ze er keihard voor werken.

Dus pakte Jongerius vandaag de fiets, om naar de staakstraat te gaan van de FNV bij de Jaarbeurs in Utrecht.

Hier ging ze samen Alptekin Akdogan met de stakers in gesprek over de huidige situatie van de cao, en hoe het werken in een supermarkt nu precies gaat en wat we nu precies allemaal mislopen, en wat we nu eigenlijk willen, en helemaal nu de werkgevers ons een eenzijdige loonsverhoging hebben gegeven vanaf 1 februari 2021.

Agnes Jongerius in gesprek met FNV Kaderlid Manuel
Agnes Jongerius in gesprek met FNV Kaderlid Onno
Alptekin Akdogan in gesprek met FNV Kaderlid Natascha

Zelf zet Jongerius haar via het Europees Parlement al een tijd in op Europees niveau voor een hoger minimumloon en verbod op 0-urencontracten, zodat iedereen een eerlijkloon krijgt en niet ieder dubbeltje meer hoeft om te draaien, en dat iedereen aan het einde van de maand nog gewoon zijn/haar boodschappen kan betalen.

Geef een reactie