Je bekijkt nu Albert Heijn krijgt bezoek op de 12de stakingsdag.

Albert Heijn krijgt bezoek op de 12de stakingsdag.

Vandaag was het dan weer zover, dag 12 van de stakingen, hoeveel zullen er nog moeten volgen, voordat de werkgevers weer om tafel willen en op onze eisen zullen ingaan.

Vandaag staakten we in Zaandam, de plaats waar het hoofdkantoor Ahold Delhaize is gevestigd, een dc van de Albert Heijn en de Aldi. De stakingsbijeenkomst begon om 10 uur, dus om kwart voor 9 in de auto en vanuit het hoge noorden richting Zaandam om onze collega supermarktmedewerkers te steunen in onze strijd voor een betere cao, met een loonsverhoging van 5 procent en het behoud van onze toeslagen.

Rond 10 uur komen we aan bij de verzamelplaats van de stakingsbijeenkomst, waar het al lekker druk begint te worden, bij elke staking komen er steeds meer mensen bij, om op te komen voor onze nieuwe cao die we willen.

Als iedereen geregistreerd is als staker, worden alle vlaggen weer uitgedeeld die we elke keer gebruiken tijdens onze acties, zelfs dit keer zijn er vlaggetjes voor op de autoramen geregeld. We wachten nog even op de mensen die wat verlaat zijn, zodat ze toch nog kunnen aansluiten bij de actie.

De ordedienst legt nog even aan iedereen uit wat vandaag de bedoeling is en wat de regels zijn waaraan we moeten voldoen.

We gaan vandaag de actie beginnen bij het dc van de Albert Heijn en de Aldi, bij het Albert Heijn dc staan ook onze collega’s van FNV Transport, die daar bezig zijn met hun actie voor een betere cao. We gaan dus onze steun en solidariteit laten zien bij hun actie daar. We gaan er eerst lopende naar toe, aangezien het vlakbij is, in een grote coronaproof optocht gaan we richting onze collega’s, we stellen ons precies op tegenover het dc van Albert Heijn, wat dus precies voor het Aldi dc is.

Op deze locatie laten we ons goed horen en laten we ons ongenoegen blijken, dat we nog steeds geen nieuwe cao hebben, zeker helemaal na het nieuws van gister dat de topman van Ahold 122x meer verdiend dat de laagstbetaalde werknemer. Absurd dat dit gewoon mogelijk is, deze man zit gewoon in zijn kantoor, en kan een salarisverhoging van 50% binnenhalen, in vergelijking met vorig jaar, en dan wordt er gewoon gezegd, nee er is geen geld voor een loonsverhoging.

Na een tijdje besluiten we terug te gaan naar de verzamelplaats van de stakingsbijeenkomst en de auto’s te gaan halen voor de gebruikelijke drive-by, dit keer moeten we dus 2 plaatsen bezoeken in Zaandam, de dc’s van Albert Heijn en de Aldi en het hoofdkantoor van Ahold Delhaize.

Let’s go, de auto’s worden voorbereid en worden opgesteld in een lange rij, Op naar de dc’s, al luid toeterend vertrekken we naar de nabijgelegen dc’s, en worden we dan ook luid toegejuicht door de collega’s van FNV Transport. We krijgen veel getoeter terug van de chauffeurs die op het dc-terrein van de Albert Heijn staan.

Op naar de volgende locatie, het hoofdkantoor van Ahold Delhaize, menig automobilist kijkt raar op onderweg, als ze worden gepasseerd door de stoet van auto’s die met FNV-vlaggen rijden, zelfs komt er af een toe een duimpje omhoog uit de auto’s die we passeren. Bij aankomst gaat natuurlijk meteen weer de hand op de toeter van de auto, en weten ze in no time dat we bij ze voor de deur staan, als snel staan de mensen voor de ramen, om te kijken wat er gebeurt. Zelfs de beveiliging buiten staat te genieten van wat er gebeurt. We houden ons netjes aan de regels, we doen onze drive-by en verlaten netjes zonder problemen het terrein weer.

Wat ik me nu wel eens afvraag, hoelang moeten we nu nog doorgaan, de werkgevers laten hun gezicht nog niet zien, terwijl de omzetten nog steeds gigantisch zijn, en het geld er voor een goede loonsverhoging en het behoud van de toeslagen er echt wel is. En natuurlijk gaan wij zolang door als het nodig is, want wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg.

Voor onze werkgevers:

Wanneer gaan we als supermarktmedewerkers eens krijgen wat we verdienen en gaan jullie als werkgevers ons eens respecteren, i.p.v. ons te behandelen als nummer. Wij als supermarktmedewerkers staan elke dag bloot aan de gevaren van COVID-19, wij staan elke dag oog in oog met klanten die zich niet aan de regels houden, corona regels die gewoon worden genegeerd, of zelfs helemaal maar overboord worden gegooid.

Voor al onze supermarkt collega’s.

En voor alle supermarkt collega’s die maar blijven roepen, van jullie regelen dat toch wel even voor ons. Het wordt echt tijd dat jezelf op gaat staan, want met hoe meer mensen we op gaan staan, hoe meer we gaan bereiken. En niet even van, jullie regelen het wel even, met zijn allen zijn we de vakbond, en met zijn allen kunnen we alles bereiken wat we willen.

Op verandering hopen zonder er zelf iets voor te doen, is als op het treinstation wachten op een boot.

Dus sluit je bij ons aan en word lid, sta op voor waar je recht op hebt, onze werkgevers gaan het ons echt niet cadeau geven.

Geef een reactie