Je bekijkt nu Supermarkthelden luiden de (nood)klok in Alkmaar

Supermarkthelden luiden de (nood)klok in Alkmaar

Alkmaar heeft een historisch centrum met 399 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten. De stad staat bekend als “de kaasstad”. Van begin april tot eind september wordt wekelijks een traditionele kaasmarkt gehouden. Een inwoner van Alkmaar heet een Alkmaarder, maar wordt in de volkstaal kaaskop genoemd.

Wikipedia

Maar we zijn niet in Alkmaar voor een geschiedenisles, maar we zijn naar Alkmaar gekomen, omdat het nu echt eens tijd gaat worden dat we als supermarktmedewerkers gaan worden beloond, voor onze inzet in alle supermarkten in Nederland, dat we eindelijk eens gewaardeerd gaan worden, dat ze ons ook eens met respect gaan behandelen, en dat we een cao krijgen waar we recht op hebben.

Een cao met een leefbaar loon voor iedereen, en dan is dat geen loonsverhoging van 2,5% die de supermarktbazen met elkaar hebben afgesproken, maar gewoon de 5% die we willen als werknemers en het behoud van onze toeslagen, want werken op aparte tijden en dagen verdiend een eerlijke beloning, en niet een halvering van onze toeslagen.

Want zeg nu eerlijk waarom moet bij ons de toeslag eraf, om van de zondag een normale werkdag te maken, een dag waarop dat de grote supermarkt bazen ook geen afspraken willen maken, omdat ze dan thuis zijn bij hun gezin. Maar als ze dan zo graag van die zondag toeslag af willen, misschien moeten we als werknemers dan zeggen, dat we dan niet meer op zondag gaan werken, dan moeten ze er op dat moment zelf maar gaan staan.

DC Vomar krijgt bezoek van supermarkthelden.

Donderdag 25 maart de 16de stakingsdag, weer gaan we staken voor een betere cao met 5% loonsverhoging en behoud van onze toeslagen. Nog steeds laten de werkgevers niks van zich horen, wat wel weer laat zien hoe weinig waardering en respect ze voor ons als werknemers hebben.

Zelfs vlak na de laatste persconferentie i.v.m. de coronamaatregelen stonden de supermarkten alweer voor aan. Het hoge woord was er nog maar net uit, dat de avondklok verruimd gaat worden vanaf 31 maart. En plots was daar het CBL dat de supermarkten meteen weer de openingstijden gaan verruimen. Alles zodat ze maar meer geld kunnen binnen harken, om zo het topsalaris van zich zelf veilig te stellen, en niet te vergeten hun jaarlijkse bonus.

Maar zolang de supermarktbazen niet aan de cao-tafel verschijnen, met een beter aanbod, zullen wij blijven doorgaan met onze strijd, om te gaan halen waar we recht op hebben en zeer zeker verdienen om te krijgen.

Maar voor nu weer even terug, naar de stakingsdag, er was weer een goede opkomst, weer veel nieuwe gezichten, en het blijft dan ook echt wel groeien, mensen gaan steeds meer opstaan om op te komen voor hun rechten, en zich uit te spreken tegen de ideeën van onze werkgevers.

Vandaag was onze bijeenkomst op het grote veld voor het dc van Vomar in Alkmaar, rond 10 uur is de bijeenkomst begonnen, vele auto’s waren alweer voorzien van de wel bekende vlaggen, om hiermee rond half 12 een bezoek te brengen aan de nabijgelegen winkels van: Lidl, AH en de AH XL.

Ook is er nog een ludieke actie geweest in het centrum van Alkmaar, maar helaas is het centrum van Alkmaar zo ingericht dat niet iedereen mee kon, om daar aan deel te nemen, hiervoor is dus een select groepje naar het centrum toe gegaan, om deze ludieke actie te doen. de hashtag waardeeronswerk, was afgedrukt op allerlei kazen, om zo het hele woord te vormen.

Bron: FNV Supermarkt

Al met al was het weer een hele mooie stakingsdag, ondanks het weer af en toe wat te wensen overliet, maar ja geen weer, geen wind en regen, houdt de FNV tegen.

Volgende week gaan wij gewoon weer door met staken, ben jij er dan ook bij, want zeg nu eerlijk we verdienen gewoon die 5% en het behoud van onze toeslagen. #SAMENSTAANWESTERK #WAARDEERONSWERK

Bron FNV Supermarkt

Geef een reactie