Je bekijkt nu Supermarktmedewerkers gaan acties opschalen.

Supermarktmedewerkers gaan acties opschalen.

De 19de stakingsdag, vandaag verzamelen we in Houten, op de plek waar vanochtend nog de vrachtwagenchauffeurs hun landelijke stakingsdag hadden. de opkomst is goed en iedereen heeft er vandaag zin in.

Vandaag is het de dag dat we onze acties gaan opschalen en gaan we de klanten van de supermarktketens om steun vragen, in onze strijd voor de 5% loonsverhoging en het behoud van de zondag toeslag. De inschrijving als staker was vandaag tot 14.15 uur, waarna de groep in kleinere groepjes uit elkaar gaat en naar de diverse supermarkten in de buurt gaan. Er is onder andere een bezoek gebracht aan de Lidl, Hoogvliet, Jumbo, Dirk van den Broek, Aldi en de AH.

Vele klanten gingen graag met hun supermarkthelden voor de supermarkten op de foto, om zo hun ongenoegen te uiten naar de werkgevers. De klanten zijn van mening dat de supermarkten meer dan genoeg geld hebben binnen geharkt en hiervan best een goede loonsverhoging kunnen betalen aan de supermarktmedewerkers.

Deze mevrouw die boodschappen had gedaan bij de Lidl, legt het allemaal even precies uit hoe het zit, en vind deze actie dan ook broodnodig.

Mustafa, Patricia, Kees, Abdullah, Brigit en Willem die klant zijn bij Dirk, steunen ook de supermarkthelden in hun strijd voor 5% meer loon en behoud van de zondag toeslag. Ze gingen net als vele anderen vandaag graag op de foto om hun steun te betuigen en om te laten zien dat de mensen in de supermarkten meer verdien dan, dat ze op dit moment krijgen.

Mocht je nu zelf ook je supermarkthelden willen steunen, dan kan dat natuurlijk. Dit kan door middel van het maken van een selfie te maken met één of meer van jouw supermarkthelden en dan natuurlijk wel coronaproof. Deel deze daarna met ons via Facebook of Instagram van FNV Supermarkt, of mail hem ons, en dan zorgen wij ervoor dat die geplaatst wordt. Om zo te laten zien dat jullie als klanten de helden van de supermarkten steunen in hun strijd.

Kijk voor meer info over onze acties op: fnv.nl/actie-supermarkten2021 en mocht je alles nog eens rustig willen nalezen dan kun je hier de flyer vinden van de actie.

Steun jouw supermarkthelden en maak een selfie, we hebben nu jouw steun nodig!

Geef een reactie