Je bekijkt nu Klanten in Apeldoorn spreken hun steun uit.

Klanten in Apeldoorn spreken hun steun uit.

Afgelopen dinsdag trokken stakende supermarkthelden richting Apeldoorn, voor alweer hun 20ste stakingsdag. Nog steeds laten de supermarktwerkgevers niks van zich horen, en ondertussen zijn ze maar meer en meer geld aan het binnen graaien.

En dan nog maar te zwijgen over de reorganisaties bij de Jumbo en de AH, allemaal in het kader om het werk beter te verdelen, en natuurlijk om de kosten te drukken of te wel gewoon ordinair bezuinigen, in een tijd dat ze gigantische omzetten hebben behaald.

In Apeldoorn brachten de supermarkthelden een bezoek aan de Jumbo, Lidl, Dekamarkt en de Albert Heijn, dit alles om nog steeds de aandacht te vestigen op de scheefgroei binnen Nederland, en dat hun loon al jaren achterblijft. En dat ze nu echt een goede cao verdienen met een loonsverhoging van 5% en het behoud van de zondagstoeslag.

En omdat de werkgevers maar niks van zich laten horen, en niks anders willen dan verslechteringen voor de supermarkthelden, vragen ze vanaf nu ook de klanten om hun acties te ondersteunen voor een betere cao.

Een actie die klanten aanspreekt en ze zien dan ook echt in dat het anders moet in de supermarkten, en dat het dan ook maar eens afgelopen moet zijn, om al het geld naar de aandeelhouders en supermarktbazen te sturen.

Vele klanten waren dan ook snel bereid om samen met de supermarkthelden op de foto te gaan, om zo de acties te ondersteunen.

In onderstaand filmpje ziet je een kort overzicht van de actiedag en komen verschillende klanten aan het woord, en geven ze hun mening, over hoe het nu gaat.

En ook jij kunt je supermarkthelden steunen.

Mocht je nu zelf ook je supermarkthelden willen steunen, dan kan dat natuurlijk. Dit kan door middel van het maken van een selfie te maken met één of meer van jouw supermarkthelden en dan natuurlijk wel coronaproof. Deel deze daarna met ons via Facebook of Instagram van FNV Supermarkt, of mail hem ons, en dan zorgen wij ervoor dat die geplaatst wordt. Om zo te laten zien dat jullie als klanten de helden van de supermarkten steunen in hun strijd.

Kijk voor meer info over onze acties op: fnv.nl/actie-supermarkten2021 en mocht je alles nog eens rustig willen nalezen dan kun je hier de flyer vinden van de actie.

Geef een reactie