Je bekijkt nu Werkende helden trekken naar Nijmegen met 3 sectoren om actie te voeren.

Werkende helden trekken naar Nijmegen met 3 sectoren om actie te voeren.

Afgelopen vrijdag hadden we alweer de 21ste stakingsdag voor onze VGL CAO supermarkten, en het was dit keer niet zomaar een staking, maar een staking met 3 sectoren, de metaal-en elektrotechnische industrie, Transport en logistiek en de supermarken.  Ditmaal waren we in Nijmegen te vinden met onze stakers. Onder deze 3 sectoren vallen 600.000 medewerkers.

In de ochtend trok een grote colonne auto’s door de stad en langs de in de buurt liggende distributiecentrums, dit alles voor een betere cao, in alles 3 sectoren zitten ondertussen de stakingen muurvast en is er vanaf de werkgevers kant geen bereidheid om met een beter voorstel te komen.

Bron: Irene Rensink

De werkgevers blijven zich maar verschuilen achter de coronacrisis, terwijl het in deze sectoren juist niet slecht is gegaan in de coronaperiode, in de supermarkten werden tenslotte mega omzetten gedraaid, en werden zelfs tot cruciaal beroep uitgroepen net zoals transport en logistiek.

In de middag gingen we net zoals voorgaande stakingsdagen richting de supermarkten om dit keer in Nijmegen de klanten om hun steun te vragen, om te laten zien dat we een betere cao verdienen dan die onze werkgevers ons nu willen bieden. Vele klanten gingen weer met de supermarkthelden op de foto, ook omdat ze zien dat de mensen in de supermarkten echt meer verdienen dan, dat ze nu krijgen.

Wij als supermedewerkers zullen zeker doorgaan met onze strijd, om te gaan halen waar we recht op hebben en dat is een loonsverhoging van 5% en het behoud van de zondagstoeslag. We zullen het zelf wel moeten gaan halen, want zoals al eerder gezegd de werkgevers hebben die geven niet om hun medewerkers, die zien alleen maar het grote geld voor zich en hoe snel kunnen we dat binnen graaien.

En de samen sterk onderscheiding gaat naar….

Afgelopen vrijdag heeft ook Carin Steenbergen FNV Kaderlid van de FNV Lidl kadergroep de samen sterk onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Carin is 1 van de eerste kaderleden van de groep en actief bezig, zo zit de bij de cao onderhandelingen, maakt ze de routes van de campagne weken en ga maar door. Carin gefeliciteerd met het krijgen van deze onderscheiding, deze heb je meer dan verdiend.

GEFELICITEERD

In 2009 bracht de band Mooi Wark het nummer Warkende Helden uit, een nummer wat gaat over werkend Nederland en hoe de werkende helden voor zichzelf zorgen, één passende regel uit het nummer is , dat de hoge heren alleen maar aan presteren denken.

Ik wil dit nummer dan ook opdragen aan alle hardwerkende mensen in de vitale sectoren op dit moment, vaak sectoren die echt onder gewaardeerd worden. #waardeeronswerk #waarderdevitalesectoren #warkendehelden.

Geef een reactie