Je bekijkt nu Supermarkt klanten Heerenveen geven supermarktpersoneel groot gelijk met hun acties.

Supermarkt klanten Heerenveen geven supermarktpersoneel groot gelijk met hun acties.

Mensen die in een supermarkt werken en heel veel andere mensen die voor het schamele minimumloon werken die moeten twee keer zoveel krijgen!

Klant – Poiesz Heerenveen

Gister gingen alle stakende supermarkthelden richting het Noorden van het land, om hun 22ste stakingsdag te houden in Heerenveen.

Ondanks al onze eerdere acties willen de werkgevers ons nog steeds niet tegemoetkomen en negeren ze gewoon onze eisen. Daarom gaan we dus gewoon door met staken! Nog steeds vullen de werkgevers liever hun eigen zakken, dan dat ze ons een fatsoenlijke cao geven met een juiste loonsverhoging met het behoud van onze zondagstoeslag.

En zolang de werkgevers niet om de tafel willen zullen wij doorgaan met onze stakingen, en dat de klanten ons steunen blijkt wel uit alle reacties die we van ze krijgen. Ga zo door, jullie verdienen het, de werkgevers hebben genoeg in eigen zak gestoken, jullie stonden voor aan en waren het die ons van onze boodschappen bleven voorzien tijdens corona, en zo kunnen we nog heel lang doorgaan.

In Heerveen hebben de supermarktmedewerkers weer verschillende supermarkten bezocht, waaronder de Lidl, Aldi, Jumbo, Poiesz. Veel klanten gingen weer graag met de helden op de foto’s om ze zo te ondersteunen in hun actie.

Zelfs het nieuwsblad Groot Heerenveen kwam even langs om te vragen waar we mee bezig waren en waarom we dat precies doen. Via deze link kom je bij het artikel uit.

Waarom zouden we nu eigenlijk blijven staken?

Moeten we doorgaan met onze stakingen, helemaal omdat de werkgevers (de graaiers) niks van zich laten horen. Natuurlijk moeten we doorgaan met onze staking, want doen we het nu niet, dan raken we onze zondagstoeslag kwijt en worden we afgescheept met een lachertje van een loonsverhoging. En dan kunnen we er donders op zeggen dat de werkgevers ons alleen maar blijven uitkleden, om er zelf rijker van te worden, wat ze al jaren lang doen over onze ruggen.

En nu weten we dat, als je aangeeft wanneer je gaat staken, onderdruk wordt gezet door je leidinggevende, en ze met van alles en nog wat dreigen als je het wel gaat doen, nou wees gerust ze mogen en kunnen van alles roepen, maar staken mag gewoon.

Het stakingsrecht is niet terug te vinden in de Nederlandse wetgeving. Maar is gebaseerd op het Europees Sociaal Handvest (ESH) uit 1961 van de Raad van Europa, waarvan 47 Europese landen lid zijn.

In artikel 6 lid 4 ESH staat het recht van werknemers en werkgevers op collectief optreden in geval van belangengeschillen, waaronder het stakingsrecht. Het gaat dus om een belangen geschil tussen werkgever(s) en werknemers. Via deze link vind je het ESH om je eventueel in te verdiepen.

Dus wees niet bang voor je werkgever, en laat je niet je recht ontnemen, en kom op voor je eigen portemonnee.

VGL CAO actie in Heerenveen FNV Supermarkten

Geef een reactie