Je bekijkt nu Supermarktmedewerkers staken rondom het pinksterweekend.

Supermarktmedewerkers staken rondom het pinksterweekend.

De afgelopen dagen hebben de supermarktmedewerkers hun stakingen gehouden rondom de pinksterdagen, drukke dagen voor de supermarkten, en dus veel klanten in de winkels om hun boodschappen te doen. Een mooie gelegenheid om juist op deze dagen, de klanten om steun te gaan vragen voor de acties in de supermarkten.

Nog steeds vinden de werkgevers het wel goed en vullen ze liever hun eigen zakken, en die van hun aandeelhouders, dan dat ze ook eens gaan omkijken naar hun medewerkers. De cao is al verlopen sinds 1 april 2020, en de werkgevers willen best een nieuwe cao afspreken, maar dan alleen op hun voorwaarden, en dan moeten we dus onze zondag toeslag laten halveren en akkoord gaan met een hele, maar dan ook hele kleine loonsverhoging.

Het is absurd dat de supermarktbazen hun medewerkers niet de waardering en het respect willen geven dat zij gewoon keihard verdienen. Terwijl ze juist door deze mensen zo ontzettend veel geld verdiend hebben in het afgelopen jaar. Hondstrouwe mensen die sinds het begin van de coronacrisis steeds zijn blijven doorwerken, die zich aldoor maar weer hebben aangepast aan alle maatregelen in de winkels, die te maken kregen met onveilige situaties en met boze klanten.

Michiel Al – bestuurder FNV Handel

Met zijn allen naar Amsterdam, maar wel met een kleine omweg via Lidl Huizen.

Daarmee gingen we dus afgelopen vrijdag onze 28ste stakingsdag in. Een stakingsdag die we hebben gedaan in onze hoofdstad Amsterdam. Maar dat was niet het enige, we hebben als Lidl kadergroep zelfs nog even voor dat we gingen staken in Amsterdam een klein bezoek gebracht aan het Lidl filiaal in Huizen, wat recht tegen over ons hoofdkantoor staat. En zelfs hier konden we ongelofelijk veel steun verwachten van de klanten. Mensen zijn het er in het algemeen gewoon mee eens, dat de supermarkten meer dan genoeg geld hebben verdiend de laatste jaren, en dat de werknemers hiervan mee horen te profiteren, en dat de werkgevers maar eens op moeten houden om alleen hun zakken te vullen.

Na ongeveer een uurtje zijn we gestopt in Huizen, en zijn we met zijn allen richting Amsterdam vertrokken, om daar verder te gaan met onze staking, ook hier konden we weer veel steun verwachten van alle klanten. En natuurlijk werden weer alle supermarkten bezocht, om ook daar alle klanten om hun steun te vragen.

Rotterdam open up, en omarm u supermarktmedewerkers.

Na de actie van vrijdag in Amsterdam zijn we met vijftig stakende supermarkmedewerkers nu in Rotterdam. Waar Rotterdam de afgelopen week zich had geopend voor het Eurovisie Songfestival, hopen we nu dat Rotterdam zich openstelt voor de 29ste stakingsdag van de supermarktmedewerkers. Bij de supermarkten gaan we wederom de klanten informeren over het vastgelopen overleg voor onze nieuwe cao. De supermarktmedewerkers blijven de klanten vragen om hun steun en om met hen op de foto te gaan.

Ook in Rotterdam, net zoals in Amsterdam worden de supermarktmedewerkers met open armen ontvangen, vele klanten snappen hun standpunt helemaal en zijn het dan ook helemaal eens met de acties die ze aan het voeren zijn.

Laat de werkgevers maar eens betalen nu, ze hebben genoeg, om jullie een goede loonsverhoging te geven. Ze hebben in de coronatijd het ongelofelijk druk gehad, maar zelf stonden ze niet in de winkel, maar dat waren jullie als supermarktmedewerkers, ik steun jullie actie dan ook zeer zeker. Jullie verdienen een goede cao.

Supermarkt klant

En natuurlijk vragen wij ons ook als supermarktmedewerkers af, waarom de werkgevers niet gewoon met de vakbonden weer om tafel gaan, om verder te praten, om samen een nieuwe cao te bereiken, maar ze zijn niet in beweging te krijgen en vinden het allemaal wel goed op dit moment. Maar wat er ook gebeurt wij zullen blijven vechten, voor waar we recht op hebben. #WAARDEERONSWERK

Geef een reactie