Je bekijkt nu Stakende helden trekken naar politiek Den Haag.

Stakende helden trekken naar politiek Den Haag.

Nog steeds zijn we bezig met onze stakingen, terwijl het allemaal al lang rond had kunnen zijn, onze werkgevers moeten zich echt kapot schamen, dat ze zo met hun personeel omgaan. Het laat wel weer zien hoe geld belust de werkgevers zijn binnen de supermarkt wereld.

Het bleek ook weer uit het onderzoek van Oxfam Novib, wat van de week naar buiten kwam, de winsten die de supermarkten hebben gemaakt komt niet bij het personeel terecht, maar ook niet bij de boeren en de fabrieken waarmee de supermarkten samenwerken. Nee deze winsten komen terecht bij andere personen. De bonussen voor de bestuurders stegen en de aandeelhouders kregen meer dividend uitgekeerd, blijkt allemaal uit het onderzoek van Oxfam Novib. En dit moet echt eens gaan stoppen. Supermarktmedewerkers verdien meer respect en een betere cao, maar wij niet alleen natuurlijk, ook de boeren en de fabrieken die worden uitgebuit verdienen meer van de supermarkten.

Maar wij gaan door met onze strijd voor een goede cao, met een loonsverhoging van 5% en het behoud van de zondagstoeslag. Daarom trokken we deze week voor onze stakingsdagen richting Maastricht en Den Haag.

Afgelopen woensdag trokken onze stakende supermarkt helden richting Maastricht voor de 33ste stakingsdag. Hier werden weer verschillende supermarkten bezocht, om in gesprek te gaan met onze collega’s, om ze op de hoogte te brengen, over de stand van zaken rondom de VGL cao. En weer viel het op hoeveel van onze collega’s niet op de hoogte zijn, dat de cao al een jaar is verlopen en dat de werkgevers alleen verslechteringen willen doorvoeren. Het geeft aan dat we dus onze collega’s moeten blijven informeren, en door moeten gaan met onze tocht door het hele land,

Ik werk nu al bijna 15 jaar op de zondag. Als ze die zondag toeslag weghalen, dan scheelt me dat € 400 tot € 500 euro per maand. En dat is de reden waarom ik hier staak in Maastricht.

Rabi.

Politiek Den Haag geeft supermarktmedewerkers alle steun.

Waar we woensdag nog in Maastricht stonden, waren we gisteren in Den Haag te vinden. In de stad waar alles gebeurt op politiek vlak, en nu kunnen we hier alleen de winkels bezoeken, maar we kunnen natuurlijk ook politiek Den Haag bij onze acties betrekken. Hier in Den Haag hebben we Gijs van Dijk van de PvdA en Senna Maatoug van GroenLinks, beide zijn op dit moment kamerlid van de Tweede Kamer.

Supermarkten verdienen echt al jarenlang onwijs veel geld, en zeker het afgelopen corona-jaar hebben ze super veel geld verdiend. Maar de supermarkten willen dat maar niet overmaken aan de meest belangrijke mensen die ze hebben, namelijk de medewerkers die al dat harde werk doen, in de winkels, in de distributiecentra. Wij vinden, vanuit politiek Den Haag dat supermarkten eindelijk over de brug moeten komen, en dat die goede cao met 5% loonverhoging, die die mensen verdienen er echt moet komen! Alle steun van de Partij van de Arbeid en GroenLinks!

Gijs van Dijk – PvdA Kamerlid Tweede Kamer

Ook hier in Den Haag weer veel onwetendheid in de supermarkten, veel collega’s weten niet dat de cao verlopen is. en dat de werkgevers zoveel verslechteringen willen, ook waren veel collega’s niet op de hoogte dat we aan het staken zijn voor een betere cao. Vele waren dus blij met de komst van de stakende helden, omdat ze nu wel weten wat er speelt en waarvoor er dus gestaakt word.

 

De supermarkthelden strijden door tot ze krijgen wat ze verdienen.

Wij gaan zeker door met onze stakingen, tot we krijgen waar we recht op hebben en we krijgen wat we verdienen, en dat is een goede cao met een fatsoenlijke loonsverhoging van 5% en het behoud van onze zondagstoeslag. Onze werkgevers blijven op dit moment nog steeds doodstil, maar ze moeten zicht echt diep en diep schamen, dat ze zo met ons om gaan, en hun werknemers zo steeds verder proberen uit te kleden.

Alle corona maatregelen verdwijnen langzamerhand, vanaf zaterdag 26 juni, dan mag het meeste allemaal weer, en wat gebeurt er in de winkels, alle uitingen voor af standhouden worden de winkels uit gegooid, maar er word niet met de werknemers overlegd, hoe ze er over denken, of dat willen dat de uitingen blijven voor de veiligheid van ons allemaal. Maar nee, alles voor de klant, en de omzet, de rest is maar bijzaak.

En dan maar te zwijgen over alle de reclames rondom het EK voetbal, de ene supermarkt pakt nog groter uit dan de ander, van juichcape, onderbroeken, juichshirt tot fluoranje kleding. Mening bekende Nederlander word ingehuurd om alles maar te promoten. Het mag dus wat kosten, maar zolang wij als werknemers maar niks kosten.

Wij zullen doorgaan met onze strijd, hoelang het ook nodig mag zijn. Dus roep ik iedereen op, die in de supermarkt of het distributiecentra werkt, sluit je bij ons aan, word lid en doe mee met de stakingen. Laten we met zijn allen gaan halen waar we recht op hebben, want van de mensen die zich onze werkgevers noemen hoeven we nog steeds niks te verwachten.

Geef een reactie