Je bekijkt nu Waarom staak ik?, bekijk hier de hele serie.

Waarom staak ik?, bekijk hier de hele serie.

Op 6 juli hadden we onze laatste stakingsdag voor de zomerstop. En onder tussen hebben we nog geen steeds nieuwe cao, natuurlijk ligt er een aanbod van de werkgevers, maar dat is lang niet genoeg om mee akkoord te kunnen gaan. We hebben gewoon recht op die 5% loonsverhoging en op het behoud van onze zondag toeslag. We hebben de werkgevers nu enkele weken bedenktijd gegeven, om met een goed aanbod te komen. We zullen zien of ze gaan reageren en anders pakken we na de zomervakantie gewoon onze acties weer op.

Waarom staak ik?

Vanaf het moment dat de onderhandelingen voor de nieuwe cao vastliepen, zijn we in staking gegaan. 34 dagen hebben we ondertussen gestaakt. Tijdens die 34 dagen zijn we begonnen met de waarom staak ik? serie, we hebben tijdens elke stakingsdag iemand gevraagd, waarom hij/zij staakt, het korte interview werd dan elke stakingsdag gedeeld via Facebook, misschien heb je er wel eens 1tje voorbij zien komen. Na alle stakingsdagen staat de teller ondertussen op 28 interviews voor deze serie. De complete serie heb ik nu samen gebracht in 1 play list, om zo iedereen de kans te geven om alles nog eens rustig te kunnen zien, en natuurlijk kan iedereen dan zien waarom iedereen staakt, en waarvoor iedereen allemaal staakt. 

Iedereen staat er niet alleen voor zich zelf te staken, maar voor alle 300.000 medewerkers die vallen onder de VGL cao. 

Laten we met zijn allen proberen om nog meer mensen mee krijgen tijdens de stakingen en zo de werkgevers laten zien dat het echt menens is, en dat we niet zullen stoppen, zolang er geen beter aanbod komt vanaf hun kant, en dat ze eindelijk weer aan die cao tafel komen zitten, om samen afspraken te gaan maken.

Deel dit bericht met alle supermarktmedewerkers, deel dit bericht met al je collega’s, deel het in de WhatsApp groepen op jullie werk, en sluit je met zijn allen bij ons aan, en laten we met zijn allen die 5% loonsverhoging en het behoud van onze zondag toeslag gaan halen bij de werkgevers.

Want op verandering hopen zonder er zelf iets voor te doen, is als op het treinstation wachten op een boot.

 

Geef een reactie