Je bekijkt nu Met wat voor aanbod gaan ze komen.

Met wat voor aanbod gaan ze komen.

Op dit moment zijn de vakbonden, weer in gesprek met de supermarktbazen, om hun voorstel aan te horen waar mee ze op tafel komen.

Op 13-01-2020 werd er naar buiten gebracht dat de bonden wederom werden uitgenodigd door de supermarktbazen voor een bijeenkomst.

We gaan natuurlijk luisteren naar wat ze te zeggen hebben. Ik neem aan dat zij nu eindelijk ingaan op onze eisen.

Mari Martens, FNV-sectorhoofd Handel
FNV actie CBL Leidschendam

We hebben op 10 december 2020 al meer dan 10.000 handtekeningen overhandigd in Leidschendam bij het CBL, de dag er na een staking bij Detailresult, en natuurlijk stonden er nog veel meer acties gepland, maar moesten we helaas hier mee stoppen i.v.m. de tweede lock down, we hebben deze keuze destijds gemaakt om niet iedereen bloot te stellen aan de gevaren van COVID-19, iets waar we op de werkvloer elke dag dat risico lopen.

Fabian met zijn boodschap .

Maar natuurlijk zijn we ondertussen wel doorgegaan online, en hebben we iedereen opgeroepen om een selfie te maken, met een oproep voor al onze werkgevers, hier is massaal gehoor aan gegeven door de werknemers, we hebben altijd aangegeven zodra de lock down voorbij is, dat we dan meteen onze acties weer op zullen pakken, mocht dit nodig zijn.

En volgens ons hebben de werkgevers ondertussen meer dan genoeg tijd gehad om eens goed te overleggen en na te denken met hun achterban, om dan nu ook eindelijk eens met een serieus aanbod te komen, of onze eisen te gaan accepteren.

Wat we vragen is helemaal niet raar, als je ziet hoeveel er is verdiend de laatste tijden door de werkgevers. Dan is een loonsverhoging van 5% en het behoud van de zondag toeslag helemaal niet zo raar.

Alles wat we willen is gewoon een goede waardering voor al ons werk, en dat ze ons eindelijk eens gaan respecteren.

Vanmorgen werd het op NPO Radio 1, nog eens haar fijn uitgelegd door Carin, lid van de FNV Lidl Kadergroep en Alwin, lid van de FNV Aldi Kadergroep, wat we nu eigenlijk willen en hoe het eraan toegaat in de supermarkten op dit moment.

Kaderleden Carin & Alwin over de cao van de supermarkten. Bron NPO Radio 1.

Geef een reactie