Je bekijkt nu De nieuwe slogan van de supermarktbazen: “we gaan geen enkele uitdaging uit de weg”.

De nieuwe slogan van de supermarktbazen: “we gaan geen enkele uitdaging uit de weg”.

Op 29 januari was er weer een nieuwe onderhandelingsronde met de werkgevers over de nieuwe cao. Een gesprek wat van korte duur was, want na een half uur stond iedereen weer buiten, en zijn we nog geen steek verder.

De werkgevers bieden nog steeds geen cent meer dan het vorige overleg. Ze willen ons weinig geven, maar zelf wel heel veel binnen harken, zodat ze er zelf nog beter van gaan worden, zoals ze het de laatste jaren al steeds doen.

Ze willen nog steeds niet in gaan op de eisen van de vakbonden en moeten dus na alweer 5 keer praten, weer terug naar hun eigen achterban om te gaan overleggen, terwijl het geld tegen de plinten klotst. En dan maar te zwijgen over het mooie citaat hier onder wat er werd gebruikt door de voorzitter van de werkgevers.

“We gaan geen enkele uitdaging uit de weg”.

voorzitter van de werkgevers
En hoe verder nu?

De FNV was al uit onderhandeld en het CNV is dat vanaf dit moment ook en zullen ook hun ultimatum naar de werkgevers gaan sturen. En helaas zitten we nog steeds met de lockdown-maatregelen en kunnen we niet veel qua acties, maar zodra die weg zijn zullen we zeker onze fysieke acties weer gaan opstarten en dan zullen we met zijn allen moeten gaan opstaan, om te gaan halen waar we recht op hebben.

De supermarktbazen en directeuren hebben allemaal hun schaapjes wel op het droge en kunnen makkelijk rondkomen van hun royale salaris of winstuitkeringen, daar waar de supermarktmedewerkers van de filialen en distributiecentra, maar soms net rond kunnen komen, met hun inkomen. Maar ze staan er wel elke dag hard voor te werken, laten elke dag zien met hun inzet, hoe graag ze de supermarkten draaiende houden en alle klanten voorzien van hun dagelijkse levensmiddelen.

Kaderlid Carin van de FNV Kadergroep Lidl legt het nog eens uit.
Bron: FNV Handel
Maar ook wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg.

Wij gaan natuurlijk op dit moment door met de online selfie actie. Ik wil jullie er allemaal op wijzen, dat als je mee doet met de online selfie actie, dat je valt onder bescherming van het recht op actievoeren, en dat je dus niet aangesproken mag worden op het feit dat je meedoet. Mocht dit wel gebeuren laat het ons dan weten!

Maar doe met ons mee en maak een selfie met je/onze eisen en publiceer deze op jouw social media en tag zeker daar FNV Supermarkt en FNV Kadergroep Lidl in. Je kunt je selfie ook sturen naar waardeeronswerk@fnv.nl en dan zorgen ze daar ervoor dat die op de juiste kanalen geplaatst word. Vraag ook zeker aan al je collega’s om een selfie te gaan maken en deze te gaan plaatsen.

Samen staan we Sterk !

Geef een reactie