Ook Den Haag begint in te zien dat het zo niet langer kan.

Ook Den Haag begint in te zien dat het zo niet langer kan.

Ook politiek Den Haag begint langzaam wakker te worden en in te zien dat het zo niet langer door kan gaan, met de huidige situatie rondom de vast gelopen VGL-cao onderhandelingen.

Jasper van Dijk

Zo is Jasper van Dijk, kamerlid van de SP en van mening dat wij als supermarktmedewerkers een loonsverhoging verdienen. Hij heeft dan ook aan minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gevraagd wat zijn gedachten hier over zijn.

Lees hier de vragen die Jasper van Dijk naar minister Wouter Koolmees heeft gestuurd.

Jasper van Dijk wijst er dan ook op dat een loonsverhoging voor de circa 300.000 supermarktmedewerkers meer dan rechtvaardig is, aangezien dat de supermarkten tijdens de coronacrisis in 2020 een recordomzet van € 45 miljard hebben geboekt, dit is gewoon een stijging van 11% ten opzichte van 2019.

Daarnaast vind Jasper van Dijk een loonsverhoging niet meer dan logisch aangezien de hoge werkdruk die we als supermarktmedewerkers hebben gehad, als gevolg van de corona crisis en natuurlijk om het geld wat tegen de plinten klots in de supermarktbranche.

Jasper van Dijk pleit dan ook voor het verhogen van het minimumloon richting de € 14 per uur. En dat zou die dan willen doen door het minimumloon te verhogen met 10%, door het zo al dichter bij de zo gewenste € 14 per uur te brengen. Er is hier zeker in de Tweede Kamer een meerderheid voor.

Ook de PvdA zet zich in voor een eerlijk loon.
Gijs van Dijk

Laat nu net ook Gijs van Dijk kamerlid van de PvdA hier mee bezig zijn, die wil van het minimumloon een eerlijk loon maken, want van je salaris moet je kunnen leven en niet te hoeven overleven.

Op de website van de PvdA zijn Gijs van Dijk en Lilianne Ploumen een petitie begonnen om voor een eerlijkloon te strijden.

Dus ben je van mening dat iedereen in Nederland recht heeft op een eerlijkloon, teken dan hier de petitie van de PvdA.

Maak van het minimumloon een #EerlijkLoon

Even een klein puntje van aandacht voor de PvdA.
Mei Li Vos

We hebben aan de kant van de PvdA natuurlijk ook nog , Mei Li Vos of te wel de oprichter van de AVV (Alternatief voor Vakbond) een vakbond die vaak zo snel mogelijk voor de werkgevers bij het kruisje tekent, zodat er vaak snel een nieuwe cao ligt. Maar laat deze Mei Li Vos ook tevens in de Eerste Kamer zitten sinds 11 juni 2019 waar ze ook de fractieleider is.

Dus laat haar van die € 14 per uur minimumloon, niet meteen het maximumloon maken, dus bij deze de vraag, let aub een beetje op deze mevrouw.

Zanger Henk Westbroek, legt het nog eens heel goed uit in zijn eigen vlog: met de titel: De twee gezichten van de PvdA.

Sta op Voor 14:

Ook binnen de FNV zijn we zeker van mening dat het minimumloon naar € 14 per uur moet en daar zijn we dan ook al een tijdje mee bezig, d.m.v. acties.

We willen natuurlijk dat iedereen kan leven in plaats van overleven. Dat iedereen zich vrij voelt in plaats van beperkt. Dat iedereen een fatsoenlijk inkomen heeft en mee kan doen.

Wil je hier meer informatie over hebben en wil je mee doen meld je dan aan via deze website: Voor 14

Geef een reactie