Je bekijkt nu FNV kondigt stakingen aan: Wij gaan staken.

FNV kondigt stakingen aan: Wij gaan staken.

Het is bijna alweer een jaar geleden dat onze cao afliep, nou om precies te zijn is die afgelopen per 01-04-2020. En nog steeds hebben we nog geen nieuwe cao. En er zijn verschillende gespreksrondes geweest met de werkgevers, maar steeds komen met een slecht aanbod of soms helemaal met niks, of opeens met nog meer verslechteringen.

Wij hebben duidelijk aangegeven wat onze eisen zijn, en dat is wat we willen, niks geen verslechteringen, niks geen geld inleveren, gewoon een goede cao, met een toekomst perspectief en geen achteruitgang voor 2021/2022.

En zeker niet zoals het de laatste jaren gaat, dat er geen waardering voor ons word getoond en dat we slechte loonsverhogingen kregen, die ver onder het inflatie niveau lagen, dat moet nu echt gaan stoppen. Ook wij moeten onze vaste lasten kunnen betalen en ons gezin kunnen voorzien van eten en drinken en ga zo maar door.

Ik zal hier onder nog eens kort neerzetten wat de eisen van de FNV zijn:

  • Loonsverhoging van 5%
  • Behoud van alle toeslagen
  • Eerder stoppen met werken

En natuurlijk waren wij voor de tweede lockdown al begonnen met onze acties, maar hebben we deze opgeschort voor een ieders veiligheid, maar nu de werkgevers echt helemaal niks willen, zullen we dan nu echt weer op moeten gaan staan, en dat zullen we met zijn allen moeten gaan doen.

Dus doe meer met de acties vanaf woensdag 10 februari 2021. Meld je hier aan.

Doe met ons mee en sluit je aan:

Het is wel duidelijk dat we van onze werkgevers geen goede cao gaan krijgen, en dat we dit dus zelf zullen moeten gaan halen bij onze werkgevers. En dat zullen we dan ook echt met zijn allen moeten gaan doen, dus meld je bij ons aan en doe mee, want met hoe meer mensen we staan, hoe sterker we zullen staan.

Staken doen we samen:

We hebben natuurlijk ons stakingsrecht in Nederland en dat staat natuurlijk niet voor niks in de grondwet. Er gaan stakingen door het hele land plaatsvinden de komende periode en dit alles om voor ons een goede cao te gaan halen. De FNV meld natuurlijk aan de werkgevers dat er gestaakt zal worden. Als je zelf gaat staken ben je niet verplicht om dit te melden, maar het mag uiteraard wel. De werkgevers mag je ook niet tegenhouden om te staken of hier voor sancties op te leggen, gebeurt dit wel laat het ons dan zo snel mogelijk weten.

Stakingsuitkering:

Als je lid bent van de FNV heb je recht op een stakingsuitkering, maar ben je geen lid, dan natuurlijk niet, tenzij je vóór of op de stakingsdag lid bent of wordt, dan kom je hier alsnog voor in aanmerking. Via de link hier kun je lid worden van de FNV, of bel met 0883680368 om lid te worden. En leden krijgen de reiskosten naar de staking straten vergoed.

Dus word lid en ga samen met ons de strijd aan voor een goede cao.

En als nieuw lid betaal je maar € 25 voor de eerste 4 maanden.

En hoe gaan we nu staken dan:

We gaan geheel coronaproof staken, we kunnen nu natuurlijk niet met zijn allen bijeenkomen om een grote demonstratie te houden met alles er op en eraan. Dan kunnen we niet jullie veiligheid garanderen. We gaan het doen via stakingsstraten, waar je gewoon met de auto door heen kunt rijden, en dan kun je vanuit de auto je stakingsformulier inleveren. En er zal zelfs een staakstraat zijn voor de mensen die met de fiets komen. Maar het is belangrijk dat je het aanmeldingsformulier invult, zodat het stakingsformulier naar je huisadres kan worden gestuurd. Doe dat via deze link, en tevens kun je daar ook meteen zien welke staakstraat waar staat, en op welke datum. Je kunt dus meteen aangeven naar welke staakstraat je komt.

Waar moet je op letten:

Kloppen je gegevens nog:

Kijk eerst op mijnfnv.nl of al je gegevens nog kloppen, zoals bankrekeningnummer, werkgever etc. Zijn de gegevens daar niet juist, wijzig ze daar meteen. Heb je nog geen account op mijnfnv.nl, dan kun je er direct één aanmaken.

Het stakingsformulier:

Waar je normaal een stakingsformulier krijgt bij de staking zelf, zal dat dit keer anders gaan en krijg je hem thuisgestuurd. Dit formulier kun je dan thuis invullen en meenemen naar de staakstraat, en daar inleveren, neem wel je bankpas en lidmaatschapspas mee ter controle.

Kom met de auto:

Kom het liefst met de auto naar de staakstraat, heb je geen auto rij dan eventueel mee met een collega, want je mag maximaal met 2 personen in de auto, vergeet dan niet je mondkapje te dragen.

Blijf ten alle tijden in de auto zitten bij de staakstraat. Lever je formulier in en ga dan direct weer naar huis, en blijf niet rondhangen.

Heb je geen auto en kun je echt niet met iemand meerijden, dan is er een speciale staakstraat voor fietsers. Houdt hier altijd 1,5 meter afstand en fiets meteen door na het inleveren van je formulier.

Bij de staakstraten zijn mensen met een blauw hesje, deze mensen zijn van de ordedienst, volg altijd hun instructies en aanwijzingen op, want veilig staken doen we met zijn allen.

NU IS HET MOMENT OM OP TE GAAN STAAN EN TE GAAN LATEN ZIEN DAT WE HET SERIEUS MENEN EN DAT WE NU TOCH ECHT EENS DE WAARDERING KRIJGEN WAAR WE RECHT OP HEBBEN.

Dus word lid en meld je aan en laten we met zijn allen de cao gaan halen, waar we recht op hebben.

Geef een reactie