Je bekijkt nu PvdA’er Gijs van Dijk in gesprek met supermarktmedewerkers.

PvdA’er Gijs van Dijk in gesprek met supermarktmedewerkers.

Op 1 februari jl. schreef ik al een blog, over het feit dat Den Haag ook begon in te zien dat het zo niet langer kan. Ik had het toen over Jasper van Dijk van de SP, die minister Wouter Koolmees vragen ging stellen, over hoe het nu kan dat het geld tegen de plinten klots in de supermarkten en dat er mega omzetten zijn gedraaid in 2020, dat er nog steeds geen fatsoenlijke cao is voor de supermarkten, waarin de werknemers gewoon gewaardeerd worden en meedelen in de winst. Jasper van Dijk wil hier graag antwoord op van minister Wouter Koolmees, wat zijn bevindingen hier in zijn.

Ook kwam in dit blog kamerlid van de PvdA Gijs van Dijk al in beeld, die samen met  Lilianne Ploumen van de PvdA een petitie was gestart op de website van de PvdA, voor een eerlijk loon. Gijs van Dijk is van mening dat het minimumloon met 10% moet stijgen om zo al een goede stap te zetten naar de € 14 per uur, om zo voor iedereen een eerlijk en leefbaar loon te krijgen.

Nu is Gijs van Dijk in gesprek gegaan met Alwin, Carin, Natascha en Hubert, om het te hebben over de supermarkt cao, de acties die er gevoerd worden.

Ook geeft hij zijn mening over de hele situatie, en hoe onbegrijpelijk het is dat er zoveel verdiend word, en dat de werknemers hier niet van mee mogen profiteren.

Ook via de Tweede Kamer zouden dingen geregeld kunnen worden, zoals het afschaffen van het jeugdloon via de wetgeving. De werkgevers moeten meer naar hun werknemers kijken en hun juist belonen. Weg met de flex contracten, veilig kunnen werken en vaste contracten, en juiste huisvesting voor de buitenlandse werknemers.

Gijs van Dijk steunt de strijd van de supermarktmedewerkers die het voor iedereen mogelijk maken om elke dag hun boodschappen te halen. Hij zal ze vanuit Den Haag steunen en ze op alle mogelijke manieren helpen in hun strijd voor een betere cao.

Geef een reactie