Je bekijkt nu Oproep tot internationale solidariteit voor VGL CAO.

Oproep tot internationale solidariteit voor VGL CAO.

UNI Global Union roept de aangesloten vakbonden wereldwijd op, om de FNV en de supermarktmedewerkers te steunen in hun strijd voor een goede cao, met een loonsverhoging van 5%.

Ze roepen de vakbonden en supermarktmedewerkers wereldwijd op, om een selfie te nemen, met een opgestoken hand, om zo de 5% uit te beelden.

Om vervolgens deze selfies te plaatsen op allerlei social media met de hashtag: #waardeeronswerk

“Een uitdaging voor één van ons is een uitdaging voor ons allemaal. We zijn volledig solidair met de FNV en de werknemers in hun rechtvaardige strijd. Essentiële werknemers verdienen essentiële rechten, waaronder een waardig loon.

Christy Hoffman, algemeen secretaris van UNI.

De UNI Commerce Global Steering Committee heeft een solidariteitsverklaring afgegeven ter ondersteuning van FNV en de supermarktmedewerkers in hun strijd voor hun cao.

De verklaring van de UNI Commerce Global Steering Committee vind je hier.

Wat is eigenlijk UNI Global Union:

UNI Global Union is de wereldwijde overkoepeling van de vakbonden, vanuit de hele wereld zijn hier vakbonden bij aangesloten net zoals de FNV.

UNI Global Union is gevestigd in Nyon, Zwitserland en vertegenwoordigd wereldwijd meer dan 20 miljoen werknemers uit meer dan 150 verschillende landen.

Geef een reactie