Je bekijkt nu Werkgevers eindelijk aan tafel: Startdatum onderhandelingen Supermarkt-CAO vastgesteld na lang aandringen

Werkgevers eindelijk aan tafel: Startdatum onderhandelingen Supermarkt-CAO vastgesteld na lang aandringen

Op 27 mei schreef ik een blog over het uitblijven van een reactie van onze werkgevers om te gaan onderhandelen over een nieuwe supermarkt CAO. Ik gaf ook aan wat je kon doen om via de link van de FNV je stem te laten horen en de werkgevers op te roepen om in gesprek te gaan. Velen van jullie hebben gehoor gegeven aan deze oproep en de petitie ondertekend die werkgevers moest overtuigen om te onderhandelen.

Het bleef lange tijd stil aan de kant van de werkgevers wat betreft de gesprekken over de nieuwe supermarkt CAO en onze arbeidsvoorwaarden. Maar dankzij de inspanningen van de FNV en de sterke petitie, hebben de werkgevers eindelijk gereageerd en is er een datum vastgesteld om te beginnen met de gesprekken: 26 juni.

Een langverwachte doorbraak

Het heeft lang geduurd voordat de werkgevers bereid waren om te luisteren, maar dankzij onze gezamenlijke druk en jullie betrokkenheid is er eindelijk een doorbraak. Deze datum markeert een belangrijk moment, maar er is slechts een korte tijd om tot een akkoord te komen voor de nieuwe supermarkt CAO, aangezien de huidige CAO op 2 juli afloopt. Dit toont aan hoe weinig de werkgevers ons als medewerkers waarderen; wederom laten ze ons wachten op een nieuwe CAO, zoals ook bleek bij de vorige onderhandelingen. Mocht er een akkoord komen, verwacht ik niet dat deze met terugwerkende kracht zal ingaan. Het is schandalig dat onze werkgevers zo met hun werknemers omgaan. We werken altijd hard, stonden in de coronatijd in de frontlinie, en toch worden we zo behandeld. Ze hadden maanden eerder moeten beginnen met praten en onderhandelen zodat we netjes een nieuwe CAO zouden hebben als de huidige afloopt op 2 juli. Ze moeten zich diep schamen.

De uitdagingen van het laatste moment

Hoewel de tijdsdruk groot is om een nieuwe CAO af te spreken, zal de FNV uiteraard het gesprek aangaan met onze werkgevers en andere betrokken partijen. Het is van belang dat de FNV en de onderhandelingsdelegatie krachtig en duidelijk de eisen van de werknemers op tafel leggen. De FNV en de onderhandelingsdelegatie zijn vastberaden om ervoor te zorgen dat wij als werknemers een eerlijke en fatsoenlijke nieuwe supermarkt CAO krijgen met een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Waarom dit zo belangrijk Is

Iedereen die in de supermarkten, distributiecentra of online werkt, weet hoe hard er dagelijks gewerkt wordt. Wij verdienen goede arbeidsvoorwaarden en een respectvolle behandeling. Het is onacceptabel dat de werkgevers ons tot nu toe niet serieus hebben genomen. Dit gebrek aan respect moet veranderen.

Jouw steun is onmisbaar

Om dit te bereiken heeft de FNV alle steun nodig die we kunnen geven. Door samen te werken en onze stem te laten horen, kunnen we ervoor zorgen dat de werkgevers onze eisen niet langer kunnen negeren. Dit is niet alleen een strijd voor betere arbeidsvoorwaarden, maar ook voor erkenning en waardering van het harde werk dat dagelijks wordt verricht.

Wat kun jij doen?

Blijf betrokken en laat je stem horen. Praat met je collega’s, deel je ervaringen, en laat zien dat we met z’n allen achter elkaar staan voor eerlijke arbeidsvoorwaarden. Jouw stem maakt een verschil.

Laten we samen deze uitdaging aangaan en vastbesloten zijn om te vechten voor wat rechtvaardig is. Laten we ervoor zorgen dat de werkgevers begrijpen dat wij niet langer genegeerd kunnen worden. Samen kunnen we verandering teweegbrengen.

Houd de komende tijd mijn website of de socials van FNV Handel in de gaten voor updates over de Cao-onderhandelingen.

Geef een reactie