Ik ben Fabian Hettema en getrouwd met Roelie. Ik ben vader van twee zoons en twee dochters. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Lidl Nederland GmbH, waar ik voornamelijk werkzaam ben op de AGF-afdeling.

Ook ben ik actief in de ondernemingsraad van Lidl Nederland GmbH, waar ik op dit moment de voorzitter van ben. Voor de ondernemingsraad ben ik actief sinds 2016.

In 2011 ben ik actief kaderlid geworden van de FNV, naar aanleiding van enkele vragen van mij aan de FNV. Sinds die tijd ben ik betrokken bij de FNV Lidl Kadergroep, dit is een groep leden die werkzaam zijn binnen Lidl Nederland GmbH, maar zich ook inzetten voor het werknemersbelang binnen de FNV en Lidl Nederland GmbH.

Binnen de FNV Lidl Kadergroep ben ik ook internationaal actief en heb samen met de FNV al vele internationale bijeenkomsten, conferenties en uitwisselingen bijgewoond. Dit was onder andere in New York, Berlijn, Las Vegas, Chili, Brussel en Rome.

Van 2011 tot 2015 was ik ook betrokken bij de Noordelijke Kadergroep Supermarkten, die gericht was op de drie noordelijke provincies. In deze kadergroep zaten FNV-leden van verschillende supermarktketens.

Van 2000 tot 2021 was ik tevens allround belastinginvuller voor de FNV Belastingservice, die wordt geboden aan de leden van de FNV die hulp nodig hebben bij hun belastingaangifte. Helaas was ik genoodzaakt om hiermee te stoppen in 2021 vanwege een burn-out.

Santiago - Chili
UFCW/TUAC 9th Regular Convention - Las Vegas
Local 338 - New York