Ik ben Fabian Hettema, gelukkig getrouwd met Roelie en trotse vader van twee zoons en twee dochters. Mijn professionele betrokkenheid ligt bij Lidl Nederland GmbH, waar ik sinds 2002 werkzaam ben en voornamelijk werkzaam ben op de AGF-afdeling, maar daarnaast ook diverse andere werkzaamheden binnen ons filiaal verricht.

Sinds 2016 ben ik actief betrokken bij de ondernemingsraad van Lidl Nederland GmbH en heb ik de eer gehad om in 2022 verkozen te worden tot voorzitter van dit belangrijke orgaan. Op 28 april 2024 heb ik mijn rol als voorzitter neergelegd en ben ik gestopt met mijn werkzaamheden voor de ondernemingsraad van Lidl Nederland GmbH.  Mijn rol als voorzitter stelde mij in staat om nog meer bij te dragen aan het welzijn en de belangen van onze collega’s.

Mijn inzet voor de belangen van werknemers strekt zich ook uit tot mijn activiteiten als kaderlid bij de FNV, waar ik sinds 2011 actief ben. Ik ben nauw betrokken bij de FNV Lidl Kadergroep, waar we ons inzetten voor de werknemersbelangen, zowel binnen Lidl Nederland GmbH als binnen de FNV.

Daarnaast ben ik internationaal actief voor de FNV, waarbij ik naar diverse bijeenkomsten en congressen ben geweest. Zo heb ik gesproken op het UNI congres in Rome, en heb ik diverse andere bijeenkomsten bijgewoond in Berlijn, Las Vegas, New York en andere plaatsen. Ook ben ik twee keer naar Chili geweest voor een uitwisseling.

Tussen 2011 en 2015 was ik ook actief in de Noordelijke Kadergroep Supermarkten, die zich richtte op de drie noordelijke provincies en FNV-leden van verschillende supermarktketens samenbracht.

In 2021 heb ik helaas mijn activiteiten als allround belastinginvuller voor de FNV Belastingservice moeten beëindigen vanwege een burn-out.

Recentelijk, sinds 2024, ben ik ook actief geworden voor FNV Lokaal Sudwest Fryslân, waar ik mij inzet voor lokale werknemersbelangen en de gemeenschap. Deze nieuwe rol biedt mij de mogelijkheid om op lokaal niveau nog meer impact te hebben en direct betrokken te zijn bij de uitdagingen en kansen binnen onze regio.

Mijn diverse ervaringen binnen zowel de bedrijfswereld als bij vakbonden hebben mijn begrip verdiept van de uitdagingen en kansen waarmee werknemers worden geconfronteerd. Deze inzichten hebben mijn toewijding aan het verbeteren van arbeidsomstandigheden versterkt en mijn vastberadenheid vergroot om een stem te zijn voor werknemersbelangen op alle niveaus.

Santiago - Chili
UFCW/TUAC 9th Regular Convention - Las Vegas
Local 338 - New York