Je bekijkt nu Hooggespannen verwachtingen: Tweede onderhandelingsronde supermarkt CAO na teleurstellende start

Hooggespannen verwachtingen: Tweede onderhandelingsronde supermarkt CAO na teleurstellende start

Op 9 juli om 18:00 uur vindt de tweede onderhandelingsronde voor de supermarkt CAO (VGL CAO) plaats. De verwachtingen zijn hooggespannen, vooral na de teleurstellende eerste ronde. Werknemers hopen dat de werkgevers deze keer met een beter voorstel komen, dat recht doet aan hun inzet en harde werk.

Terugblik op de eerste onderhandelingsronde

De eerste onderhandelingsronde werd door veel betrokkenen als zeer teleurstellend ervaren. De werkgevers kwamen met een voorstel dat ver onder de verwachtingen lag. Het loonbod was niet alleen mager, maar de werkgevers leken ook niet bereid om over andere belangrijke onderwerpen te praten. Dit heeft geleid tot frustratie en ontevredenheid onder de werknemers, die zich niet gewaardeerd voelen voor hun harde werk, vooral in deze uitdagende tijden.

De belangrijkste onderwerpen op de agenda

Voor de tweede ronde zijn er een aantal cruciale punten die de werknemers willen bespreken:

Loon: Het is duidelijk dat een eerlijk en rechtvaardig loon voorop staat bij jullie. Een passend salaris is niet alleen belangrijk om de eindjes aan elkaar te knopen, maar erkent ook de waarde van jullie harde werk en toewijding. Werknemers verwachten een loonbod dat de inflatie compenseert en hun inspanningen op de juiste manier waardeert.

Werkdruk: We weten dat de werkdruk een zorg is voor veel supermarktmedewerkers. Het streven naar een werkomgeving waarin jullie taken kunnen worden uitgevoerd zonder overmatige stress en druk is een prioriteit die zeker moet worden aangepakt. Betere werk-privébalans en veilige werkomstandigheden zijn essentieel om een gezonde en productieve werkomgeving te waarborgen.

Eerder stoppen met werken: Het verlangen naar de mogelijkheid om eerder met pensioen te gaan is een begrijpelijke wens. Er is behoefte aan een gezonde balans tussen werk en privé, en het recht om te kunnen genieten van welverdiende rust na jaren van toewijding. Werknemers willen zekerheid dat hun inzet op lange termijn wordt erkend door middel van opties voor vervroegd pensioen.

Maar natuurlijk zijn er nog vele andere onderwerpen die besproken en geregeld moeten worden in de nieuwe CAO.

De hoop op vooruitgang

Er is een sprankje hoop dat de werkgevers tijdens deze tweede ronde hun houding zullen herzien en met een beter voorstel zullen komen. De werknemers hebben duidelijk laten weten wat hun eisen zijn, en er wordt verwacht dat de werkgevers deze serieus nemen om tot een eerlijke en rechtvaardige CAO te komen.

FNV Petitie: Laat je stem horen

In aanloop naar de tweede onderhandelingsronde heeft de FNV een petitie gestart om de stem van de werknemers te laten horen. Deze petitie roept op tot een goede CAO en eist dat de werkgevers de werknemers serieus nemen en respecteren. Het is belangrijk om deze petitie te tekenen als je dat nog niet gedaan hebt. Jullie inzet en harde werk verdienen erkenning en respect, en deze petitie is een krachtig middel om dat te bereiken.

Door de petitie te tekenen, laat je zien dat je staat voor eerlijke lonen, betere arbeidsomstandigheden en respect op de werkvloer. Het is een manier om gezamenlijk druk uit te oefenen op de werkgevers om de eisen van de werknemers serieus te nemen.

Teken de petitie via deze link: FNV Petitie

Oproep aan de werknemers

Ik roep alle werknemers op om solidair te blijven en hun stem te laten horen. Samen staan we sterk en kunnen we ervoor zorgen dat onze inspanningen en toewijding erkend en beloond worden. Laten we hopen dat de tweede onderhandelingsronde een stap in de goede richting zal zijn naar een eerlijke en rechtvaardige CAO.

Blijf mij of de FNV volgen voor updates en verdere ontwikkelingen rondom de onderhandelingen voor de VGL CAO. Samen kunnen we het verschil maken!

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. ET

  Hoe zijn de onderhandelingen in de tweede ronde verlopen?

  1. Fabian

   Ik heb nog geen idee, ik zit helaas zelf niet bij de onderhandelingen. Ik moet daarom ook op mijn informatie wachten, maar zodra ik iets weet, zal ik daar weer een nieuwe blog over maken.

   1. Martin

    En al meer bekend over de 2e ronde?

    1. Fabian

     Nee helaas nog niet. Zodra er meer bekend is laat ik dat weten.

Geef een reactie