Je bekijkt nu Geen storm, geen wind, geen regen houdt de FNV tegen! Stakingsdag 13

Geen storm, geen wind, geen regen houdt de FNV tegen! Stakingsdag 13

Alweer de 13de stakingsdag die we achter de rug hebben, gister waren we bij het dc van de Aldi te vinden in Roermond. En wederom wisten weer meer collega’s de weg naar de stakingsbijeenkomst te vinden.

Het weer liet af en toe wat te wensen over, maar daar laten we ons natuurlijk niet door tegen houden.

Geen storm, geen wind, geen regen houdt de FNV tegen!

Mari Martens – FNV-sectorhoofd Handel.

10 uur ging de stakingsbijeenkomst van start en konden de stakers zich weer laten registreren voor de 13de stakingsdag.

Vandaag voor de verandering eens geen drive-by, maar een wandeltocht naar het dc van de Aldi, en even over het dc terrein heen.

Bron: FNV supermarkten
Al bijna een jaar zonder cao

Ondertussen duurt het nog 20 dagen, en dan zitten we al een jaar zonder cao, en nog steeds laten de werkgevers niks horen, ze vinden het allemaal wel goed en vullen liever hun eigen zakken en die van de aandeelhouders, dat er mensen in de top van de bedrijven 122x meer verdienen dan de laagst betalende op de werkvloer interesseert ze echt helemaal niks.

Als ze zelf maar in hun luxe villa’s kunnen blijven wonen, hun kinderen alles kunnen geven en 4 keer per jaar op vakantie kunnen, dan zijn ze meer dan gelukkig, terwijl de mensen op de werkvloer amper rond kunnen komen van hun inkomen, hun vaste lasten niet kunnen betalen, niet op vakantie kunnen, hun kinderen niet kunnen geven wat ze verdien en te kleine contracten hebben of krijgen, want zeg nu eerlijk iemand met een contract van 24 uur kan echt geen bestaan opbouwen, maar een baan er naast nemen mag ook niet, want we moeten allemaal flexibel zijn van de baas, zodat ze je maar elke dag kunnen inplannen.

Ik kan natuurlijk hier heel veel over zeggen, maar zolang we met zijn allen op het treinstation blijven wachten op de boot, dan gaat het nog lang duren. Ik kan alleen iedereen maar vragen, sta op voor je zelf en je collega’s, want de werkgevers gaan ons niks geven, die nemen ons liever ons geld nog af, dan dat ze ons een leefbaar inkomen gunnen.

Het liefst zou ik willen dat het allemaal wettelijk geregeld gaat worden, dat er een leefbaar inkomen gaat komen, en dan is 14 euro per uur al een hele goede stap in de goede richting, en daarnaast moeten ze afscheid gaan nemen van de flex contracten, zodat mensen meer vastigheid en zekerheid gaan krijgen. Maar dat is zeker iets waar ik altijd voor zal strijden samen met mijn mede FNV collega’s, maar ik weet ook dat het een lange en zware weg gaat worden, maar we gaan door en niets of niemand kan ons daar in stoppen.

Dus ik zou zeggen: kom op, sluit je aan, doe mee!, want het gaat om jouw portemonnee!

Carin Steenbergen – Kaderlid FNV Lidl Kadergroep

Geef een reactie