Je bekijkt nu Supermarktmedewerkers staken samen met de beroepschauffeurs voor hetzelfde doel.

Supermarktmedewerkers staken samen met de beroepschauffeurs voor hetzelfde doel.

Nog steeds zijn we bezig met onze stakingen, de werkgevers laten nog steeds niks van hun horen. En ondertussen is onze cao sinds 1 april een jaar verlopen, en zitten we dus al een jaar zonder cao. En dat is echt een kwalijke zaak, en ik ben van mening dat onze werkgevers hun hier diep voor mogen schamen, het respect en de waardering voor ons, is nog steeds ver te zoeken bij de werkgevers.

Ondertussen is het alweer Pasen en is het weer topdrukte in de winkels, dit alles omdat niemand nog ergens heen kan, en iedereen thuis moet eten, want de restaurants en terrassen zijn nog steeds dicht en zullen voorlopig ook nog wel even dicht blijven.

Maar ondanks de topdrukte staan wel alle supermarktmedewerkers er weer, en staan ze iedereen weer te voorzien van hun (paas)boodschappen en zorgen ze ervoor dat iedereen krijgt wat die nodig heeft. En desondanks dit alles staan ze nog steeds bloot aan alle gevaren van COVID-19.

Er zijn mensen die zich netjes aan de regels houden, maar er zijn ook heel veel mensen die zich niks aantrekken van alle coronamaatregelen, en gezellig met de hele familie boodschappen komen doen, geen winkelwagen meenemen, geen afstand houden, geen mondkapje willen dragen, en ik weet dat sommige mensen zijn uitgezonderd van deze plicht, maar er wordt al snel geroepen dat ze het niet hoeven door een medische oorzaak, en dan hoor je ze verder op in de winkel dood leuk tegen een ander zeggen, ik ga geen mondkapje dragen, wat een flauwekul. Wij als supermarktmedewerkers krijgen regelmatig wat schelwoorden over ons heen gestort, maar ik vraag aan de klanten, houdt er rekening mee dat wij als supermarktmedewerkers deze regels niet hebben bedacht.

Al jaren stijgen de omzetten in de supermarkten en worden de winsten van onze werkgevers alleen maar hoger en hoger, krijgen de topmannen en vrouwen steeds meer bonus, neem bijvoorbeeld de topman van de AH, die gewoon een inkomen van 6 miljoen euro heeft over 2020, en dan roept de AH al tijden dat ze last hebben van de coronacrisis, net zoals als alle andere supermarktketens, en dat er geen geld is voor een loonsverhoging. Ik ben van mening als je 6 miljoen euro aan inkomsten krijgt, dat er dan echt wel geld is voor een goede loonsverhoging voor je werknemers.

Het geld is er echt wel om ons al supermarktmedewerkers een goed cao te geven, met een loonsverhoging van 5% en het behoud van onze zondagstoeslag, en zolang wij geen goede cao krijgen van onze werkgevers, zullen wij blijven doorgaan met onze acties.

En dat was dus deze week 2 dagen, en dat vlak voor Pasen, waar we ons tijdens de kerst rustig hielden, gaan we nu gewoon door met staken tijdens deze dagen.

Stakingsdag 17, op visite bij Hoogvliet in Bleiswijk.

Donderdag 1 april, en nee het is geen 1 april grap, vandaag is het onze 17de stakingsdag alweer, vandaag zijn we te vinden in Bleiswijk. We verzamelen ons op de facetlaan bij Hoogvliet, die daar niet echt van gediend is, maar we laten ons niet weer houden om onze acties uit te voeren. Rond 11 uur gaan we in een colonne rijden, we rijden hierbij langs de distributiecentrums van Hoogvliet, Albert Heijn Online, Jumbo en Aldi. We besluiten om toch ook even door te rijden naar Waddinxveen waar het distributiecentrum van Lidl staat, om zo ook onze collega’s daar te laten zien dat we in actie zijn voor hun cao. Zelfs de vrachtwagens chauffeur bij de distributiecentrums toeteren vrolijk met ons mee, want tenslotte voeren hun ook nog steeds actie voor hun nieuwe cao, ook hun onderhandelingen zijn op dit moment vastgelopen.

Weer was de groep stakers vandaag weer groter, het is mooi om te zien dat er steeds meer mensen aanhaken om mee te doen voor een betere cao, maar het zal een lange strijd worden, want we hoeven nog steeds niks te verwachten van onze werkgevers, maar we blijven zeker door gaan, net zolang we hebben wat we willen.

Bron: FNV Supermarkt

Terug naar Nieuwegein, stakingsdag 18

Vandaag is een stakingsdag die we samen gaan voeren met de chauffeurs, dit alles voor hetzelfde doel: een fatsoenlijke cao. Zonder ons als supermarktmedewerkers, distributiemedewerkers en chauffeurs, hebben de mensen geen boodschappen in hun kar, onze werkgevers geen producten in de winkel. Wij kunnen best een paar dagen zonder onze werkgevers, maar onze werkgevers kunnen niet een paar dagen zonder ons.

Vanuit het hele land kwamen supermarktmedewerkers en chauffeurs naar Nieuwegein om actie te voeren voor een beter cao. Voor de chauffeurs wil de FNV een loonsverhoging van 3,5% en de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken, en voor de supermarktmedewerkers een loonsverhoging van 5% en behoud van de zondagstoeslag.

Tijdens deze actie werd 12 april uitgeroepen tot een landelijke stakingsdag, als de chauffeurs regelen dat er meer van hun meekomen, dan gaan wij regelen dat er meer supermarktmedewerkers staan, en doen we gewoon mee aan de landelijke stakingsdag. Blijft natuurlijk wel even afhankelijk van hoeveel stakers erbij kunnen zijn i.v.m. vergunningen etc.

Deze stakingsdag hebben we helaas niet kunnen rondrijden, om onze acties te laten zien, dit alles i.v.m. vergunningen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken, het veld was mooi gevuld met auto’s, van waar uit iedereen de sprekers kon volgen van die dag.

Geef een reactie