MODULE INTERNATONAAL VAKSBONDSWERK (MIV)

De opleiding Module Internationaal Vakbondswerk van FNV is een gericht programma dat vakbondsvrijwilligers voorbereidt op het werken binnen een internationale context. Hier zijn enkele belangrijke punten over deze opleiding:

  • Doelstelling: De opleiding Module Internationaal Vakbondswerk heeft als voornaamste doel om vakbondsvrijwilligers vertrouwd te maken met de specifieke uitdagingen en mogelijkheden van het opereren in een internationale omgeving. Het richt zich op het begrijpen van de internationale arbeidsmarkt, de rol van multinationale bedrijven, en het belang van samenwerking tussen vakbonden wereldwijd.
  • Inhoud: De opleiding behandelt verschillende aspecten van internationaal vakbondswerk, waaronder internationale arbeidsnormen, mondiale supply chains, het bevorderen van arbeidsrechten op wereldwijde schaal, en de rol van internationale organisaties zoals de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Europese Vakbondsfederatie (EVF). Ook worden praktische vaardigheden getraind, zoals het opzetten van internationale samenwerkingsverbanden en het voeren van lobbywerk op internationaal niveau.
  • Duur en vorm: De opleiding Module Internationaal Vakbondswerk kan verschillen in duur en vorm, afhankelijk van de behoeften en beschikbaarheid van de deelnemers. Het kan variëren van intensieve meerdaagse trainingen tot langere programma’s verspreid over meerdere maanden. De opleiding wordt meestal gegeven door ervaren trainers met expertise op het gebied van internationaal vakbondswerk.
  • Certificering: Na succesvolle afronding van de opleiding ontvangen deelnemers vaak een officieel certificaat van FNV, waarin hun deelname en verworven kennis en vaardigheden worden erkend.
  • Toegankelijkheid: FNV streeft ernaar om de opleiding Module Internationaal Vakbondswerk toegankelijk te maken voor alle vakbondsvrijwilligers die geïnteresseerd zijn in internationale kwesties. Het programma staat open voor zowel beginners als ervaren vakbondsvrijwilligers die hun begrip van internationale vraagstukken willen verdiepen en hun vaardigheden op dit gebied willen ontwikkelen.

Kortom, de opleiding Module Internationaal Vakbondswerk van FNV biedt vakbondsvrijwilligers de mogelijkheid om zich te specialiseren in internationale kwesties en hen te ondersteunen bij hun inzet voor arbeidsrechten op wereldwijde schaal.