Vakbondsopleidingen via de FNV Academie

Als kaderlid binnen de FNV biedt de FNV Academie diverse opleidingsmogelijkheden aan. De FNV Academie is opgericht door de FNV en beschikt over de kennis en ervaring om vakbondsvrijwilligers, ook bekend als kaderleden, op te leiden en te ontwikkelen. Het hoofddoel van de Academie is het opleiden van vakbondsvrijwilligers in activerend vakbondswerk, waarbij trainingen, cursussen, coaching en begeleiding worden geboden. Daarnaast voorziet de Academie vakbondsvrijwilligers van de benodigde materialen en tools om hun vakbondswerk effectief uit te voeren.

Ook voor kaderleden die internationaal actief zijn, biedt de Academie mogelijkheden voor scholing in het vakbondswerk in het buitenland. Hier leren zij hoe ze contact kunnen leggen met vakbonden en overkoepelende organisaties in het buitenland, zoals UNI Global, ETUC en ITUC. Tevens wordt er aandacht besteed aan het opbouwen en onderhouden van netwerken. Kortom, er is een breed scala aan leermogelijkheden beschikbaar, zowel voor beginners als voor vakbondsvrijwilligers met meer ervaring.

Als vakbondsvrijwilliger heb ik zelf verschillende opleidingen en cursussen gevolgd sinds ik actief ben binnen de vakbond. Deze opleidingen variëren van enkele weken tot anderhalf jaar. Bij het succesvol afronden van een opleiding binnen de FNV Academie ontvang je een officieel certificaat.

Kaderopleiding internationaal vakbondswerk 2017/2018